Amit senki nem mond el az intuitív táplálkozásról

Egy olyan világban élünk, ahol a feldolgozott, olcsó, magas kalóriatartalmú, alacsony tápanyagtartalmú ételekhez mindenhol könnyen hozzá tudunk jutni, viszont a közösségi oldalak és a média a vékony, kigyúrt, tökéletes testű embereket dicsőíti. Ez óhatatlanul is hozta magával, hogy a vékonyság és a “tökéletes” alak fontosabb szerepet kezdett játszani, mint maga az egészség. Az ételeket inkább korlátozni kell, mint élvezni. Sokan előrébb helyezték egy vágyott ideál hajszolását mint a saját egészségüket.

Hogyan csökkenthető a koleszterinszint étrendi változtatásokkal? Miben tud segíteni a dietetikus?

Az utóbbi néhány év kutatási eredményei alapján ma már tudjuk , hogy étrendi és életmódbeli változtatásokkal akár 20%-al is csökkenthetjük a koleszterin szintünket. Ebben a cikkben olyan kézzel fogható étrendi változtatásokat szeretnénk javasolni, amik tudományos szempontból is elfogadottak és bizonyítottan működnek a koleszterinszint csökkentés tekintetében.

Irritábilis bél szindróma és a bélbaktériumok kapcsolata

Az IBS (irritábilis bél szindróma) az egyik leggyakoribb gyomor-bélrendszeri tünetegyüttes. Számos kellemetlen tünetet okoz, ideértve a hasi fájdalmat, és az állandó puffadást, hasmenést, székrekedést és gyakran a tünetek váltakozását is.

Tudatos karácsonyi menü – hogyan kerüld el, hogy mértéktelenül túledd magadat? - 2. rész

Az első fejezetben összegyűjtöttük azokat az ötleteket, javaslatokat, amivel elkerülhető, hogy túledd magad az ünnepek alatt. Itt tudod elolvasni: Tudatos karácsonyi menü 1. rész - ötletek hogyan kerüld el a mértéktelen kajálást

Ebben a fejezetben pedig mutatunk néhány finom karácsonyi reform-, vegán- és gluténmentes receptet. A desszerötletek gasztroajándéknak is megállják a helyüket!

Étrendtervezés alkalmával minden esetben 1 főre pontos energia- és tápanyagértékkel ellátott recepteket adunk. Most viszont szeretnénk, ha az ünnepi hangulatra és az ételkészítés örömére tudnál hangolódni, a számolgatás helyett. Ha a korábbi cikkünkben olvasott javaslatokat megfogadod, tuti hogy nem fog elszállni a mérleg karácsonykor. :)

Tudatos karácsonyi menü – hogyan kerüld el, hogy mértéktelenül túledd magadat? - 1. rész

Idén is lehet, hogy egy kicsit más lesz a karácsonyi menetrend. Amiben viszont nem változik, hogy az év végére mindannyian ki vagyunk éhezve egy kis hagyományra, ünneplésre, valamire, amit ismerünk. Az év megpróbáltatásai, bizonytalanságai után még inkább vágyunk a meghitt pillanatok mellett, szeretteink körében elfogyasztott karácsonyi ízekre, a hangulatra és a minőségi időtöltésre.

Az ünneplés általában együtt jár a végeláthatatlan evéssel és az állandó telítettség érzéssel? Nem tudod, hogyan érdemes megtervezni az ünnepi menüt, hogy be tudd illeszteni az év közben gyakorolt diétádba?

Az ünnepek alatt is fontos, hogy jól válassz ételeket és megfelelő mennyiségben fogyassz belőlük, így biztosan nem borítod fel az eddigi kemény munkádat. Segítünk pár tippel és recepttel, hogyne kelljen félve a mérlegre állnod az új esztendőben.

Karácsonyi vacsora

Szeretnél többet tudni a helyes táplálkozásról?

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

Kérlek add meg a neved!
Kérlek add meg az email címed!

© 2020, 2021, 2022 MYDIETETICS HUNGARY, Minden jog fenntartva

Adatkezelési tájékoztató