Az otthon készített fagyiban az a legjobb, hogy pontosan tudod miből készült, ezért jól beilleszthető desszertként vagy uzsonnaként az étrendünkbe.
Egyetlen összetevős és így önmagában is nagyon krémes. A banán egyedi adottságai teszik lehetővé, hogy fagyasztás után turmixolva krémesen finom fagyi állagot kapjunk. A recept két adagra elegendő, egy adag kb. 250 kcal energiát tartalmaz.
A sorbet olyan fagylalt, amely nem tartalmaz tejterméket. Emiatt ugyan nem lesz olyan krémes, mint a tejszínes fagylaltok, de egy trükknek köszönhetően állaga mégis lágy marad. A megoldás arra, hogy ne legyen jégkása belőle, fagyasztás közben óránként keverd át alaposan. Nagyon egyszerű és ezerféleképpen kombinálható. Az utolsó keverés után calippo-formába is tölthető.
Hozzávalók:
Egy adag cukormentes sorbet alapanyagoktól függően kb. 50-150 kcal.
Ízkombináció példák:
Fagyasztott gyümölcskeverék volt itthon. Hígabb állagot szerettem volna, így a gyümölccsel megegyező mennyiségű vízzel turmixoltam össze. Így mindösszesen egy adag 30 kcal-t tartalmaz.
Krémesebb textúra és teltebb ízek kedvéért dúsítjuk a sorbetunkat joghurttal vagy tejszínnel – a tejcukorérzékenyeknek ajánljuk a laktózmentes változatokat, illetve azoknak, akik nem fogyasztanak tejet a növényi alternatívákat javasoljuk.
Tejszín hozzáadásával lesz a legmagasabb a fagyink energiatartalma. Minden esetben mérjük és számoljunk a hozzávalókkal.
A tökéletes fagyi minőség kedvéért fagyasztás közben, gyakran - akár fél-egy óránként keverjük át a masszánkat, hogy minél több levegőt juttassunk bele, így elkerülhetjük, hogy tömbbé fagyjon. Az egész művelet kb. 4-5 órát vesz igénybe. Időigényes, de ha éppen otthon töltjük a napot megéri. A sherbettel lehetséges gusztusos rétegzett fagyikat is készíteni több összetevő variálásával, vagy vizes fagyival kombinálva. Kivitelezhető belőle pálcikás jégkrém, vagy fagyasztható dobozban készítve gombócos változat is.
Hozzávalók:
Egy adag cukormentes sherbet alapanyagtól függően kb. 200-350 kcal.
Ízkombináció példák
Néhány szem fagyott bogyós gyümölccsel feldobhatjuk a jégkockákat is. Elkészítése rém egyszerű, hiszen mindössze annyit tennivalónk van, hogy a jégkocka tartóba a víz mellé néhány eperdarabot, áfonyát vagy málnát szórunk.
Ajánljuk teához, behűtött vízhez vagy gyümölcsös limonádéhoz.
Oszd meg velünk a facebook oldalunkon, a témához kapcsolódó képünk alatt: Kattints ide!
© 2020, 2021, 2022, 2023, 2024 MYDIETETICS HUNGARY, Minden jog fenntartva